Get in touch
Case Studies » Passivhaus LEB – Riverview, Cambridge

Passivhaus LEB – Riverview, Cambridge

Mole Architects engaged the Norwich team to work collaboratively with the client to develop the designs to achieve Passivhaus LEB standard. Specific attention was given to understanding and minimising the summer solar gains whilst maintaining the intent of the architect and client to maximise the views to the south-west elevation. With accurate shading modelling, occupancy and summer ventilation stress testing, we were able to confirm that the building should remain well within the PH requirements for summer overheating and remain comfortable all year round.

Riverview

 

Related Case Studies
As part of the appointment by Norwich Regeneration Limited on the £400m Fabric First Framework of l...
The redevelopment of Agar Grove in the London Borough of Camden is set to become the UK’s biggest ...
A large self-build project where the Norwich team took the original designs from Building Regulation...
Explore similar projects by category
Find Enhabit on Facebook Find Enhabit on Twitter Find Enhabit on Instagram Find Enhabit on LinkedIn Find Enhabit on Google+
Company Registered at: 85 Great Portland Street, London, England, W1W 7LT. Company no. 05724543, VAT no. 228 0141 43, Copyright © Enhabit 2021